Simptomi prehlade i gripa

Sezona prehlade i gripa je u punom jeku, sve više ljudi oko nas se žali na curenje iz nosa, bol u grlu, kašalj i malaksalost. U Srbiji je od početka godine do danas registrovano 105.000 obolelih od oboljenja sličnih gripu i 29 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom. Obe infekcije izaziva virus, pa zato antibiotike ne treba uzimati jer oni ne deluju na viruse.  U većini zemalja evrope i kod nas je izolovan virus gripa tip A (H1N1) i A (H3N2),a smatra se da virus gripa tip A izaziva teži oblik gripa nego tip B.

Uz higijensko dietetske mere kao što su često pranje ruku, uzimanje dosta tečnosti, voća i odmaranje, Carvaxyl može biti vaš izbor da brzo prođete kroz prehladu i grip.

Kako da razlikujete prehladu i grip?

Simptomi prehlade se javljaju postepeno, obično prvo se javi kijavica, suzenje očiju, curenje iz nosa, pa kijanje, zapušen nos, nekad malaksalost i kašalj.Prehlada traje najduže 7 dana. Grip se javlja naglo sa povišenom temperaturom, drhtavicom, jakim bolovima u mišićima, zglobovima I kostima, glavoboljom i opštom malaksalošću. Kasnije se javljaju I simptomi respiratornog trakta: osećaj stezanja, bol u grlu, promuklost, kašalj. Grip traje obično od 7 do 10 dana.

Carvaxyl je ulje divljeg origana u kapsulama, spremno za upotrebu. Ispitivanja su pokazala da ima jaka antimikrobna, antioksidativna i antizapaljenska svojstva pa se zato već decenijama koristi za brzo zaustavljanje prehlade i gripa.

 Istraživanja su pokazala dejstvo ulja divljeg origana na respiratorne viruse, kao što su virusi prehlade i gripa. Ispitivanjima je pronađeno da ulje divljeg origana Carvaxyl ima jaka antioksidativna svojstva, pa doprinosi sprečavanju oštećenja ćelija i širenja infekcije. Carvaxyl ubrzava otklanjanje sluzi iz disajnih puteva i otklanja kašalj. Zahvaljujući analgetskom dejstvu smanjuje bolove u mišićima. Carvaxyl smanjuje bolove i ublažava zapaljenje kod upale grla. Carvaxyl takođe doprinosi jačanju imuniteta.

Carvaxyl može sprečiti komplikacije koje se mogu javiti, a najčešće su to bakterijske infekcije (upala pluća), jer u ranoj fazi razmnožavanja virusa može doći do rasta bakterija. Carvaxyl ima antibakterijsko dejstvo i studije su pokazale da deluje na bakterije koji su najčešći uzročnici komplikacija: Streptokok, Stafilokok, Hemofilus.

Još jednom vas podsećamo da je neophodno primenjivati opšte preventivne mere: pokrivanje nosa i usta prilikom kašljanja I kijanja papirnom maramicom, pranje ruku, odstojanje od drugih osoba i provetravanje prostorija u kojima se boravi.