Dejstvo ulja divljeg origana

Pravi divlji origano raste u specifičnim uslovima na planinama Mediterana i zahvaljujući tome ima lekovita svojstva. Carvaxyl je P73 formula ulja divljeg origana što podrazumeva mešavinu nekoliko lekovitih sorti divljeg origana. Carvaxyl je bogat izvor prirodnih vitamina i minerala, a takođe ima izvrsna antimikrobna dejstva pa se pokazao efikasan kod raznih vrsta infekcija.

Sinergija preko 50 aktivnih supstanci

Carvaxyl, sem visoke koncentracije karvakrola, prirodno je bogat vitaminima, mineralima i drugim polifenolima (kalcijum, magnezijum, cink, niacin, mangan, selen, gvožđe, vitamin A, B i C…) zahvaljujući prirodno visoko mineralizovanom zemljištu na kome raste. Zahvaljujući sinergiji ovih supstanci Carvaxyl poseduje antimikrobna, antioksidativna i antizapaljenska dejstva.

Antioksidativno i antizapaljensko dejstvo Carvaxyl-a

Ulje divljeg origana je jak antioksidans. Njegova antioksidativna aktivnost je 50puta jača od jabuka, 30 puta jača od krompira, 15 puta jača od pomorandže. Znači, carvaxyl predstavlja efikasnu zaštitu od dejstva slobodnih radikala koji oštećuju ćelije i koji se smatraju jednim od glavnih uzročnika zapaljenskih, kardiovaskularnih i malignih bolesti.
Carvaxyl sadrži beta caryophillin koji inhibira zapaljenje pa se pokazao efikasnim kod sezonskih alergija, bronhitisa, upale desni, psorijaze, seboreje i rozacee.

Antimikrobno dejstvo Carvaxyl-a

Najznačajnije dejstvo Carvaxyl-a je njegovo izrazito antimikrobno dejstvo koje je dokazano testiranjem P73 formule ulja divljeg origana protiv raznih mikroorganizama i infekcija koje uzrokuju. Carvaxyl je superioran u sprečavanju rasta i širenja raznih vrsta bakterija, a razarajući omotač virusa zaustavlja razvoj virusa. Njegovo antigljivično dejstvo uništava gljivice skoro u trenutku. Carvaxyl potpuno čisti organizam od nekih vrsta parazita za 6 nedelja. Zbog širokog spektra antimikrobnog dejstva Carvaxyl se koristi čim se jave prvi simptomi infekcija jer otklanja preko 30 vrsta bakterija, virusa, gljivica i parazita. Carvaxyl je efikasan čak i kod dugotrajnih i upornih infekcija kao što su urinarne i kandidijaza.